Actuele Corona informatie!Update 25 februari 2021

We mogen weer!!!


Vanaf 3 maart worden de rijopleidingen weer opgestart !!


Laat ons dus z.s.m. weten of en wanneer je weer wilt lessen! Houd rekening met de geldigheid van je theoriecertificaat of, indien je hiervoor nog op examen moet, met de reserveringstermijn.

Vanaf 1 maart dien je bij het CBR voor een theorie-examen aanvraag een rijschool te machtigen, houd daar rekening mee (rijschoolnummer Autorijschool E.C.A.R is 7020w1).


Wij volgen i.v.m. COVID-19 de algemeen geldende hygiënemaatregelen. Dat betekent dat, wanneer je alle hieronder genoemde vragen met “nee” kunt beantwoorden, je de afgesproken rijles kan starten.

Heb je ergens een “Ja”, dan dien je meteen de rijles af te melden en mag je niet komen.

 • Had je een van de volgende klachten in de afgelopen 24 uur: hoesten, neusverkoudheid, koorts van 38⁰C of meer, benauwdheidsklachten?
 • Heb je op dit moment een huisgenoot of gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 • Heb je het nieuwe coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld (in een lab)?
 • Heb je een huisgenoot /gezinslid met het nieuwe coronavirus en heb je in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?
 • Ben je in thuisisolatie omdat je:
  • direct contact hebt gehad met iemand met corona?
  • terug bent gekomen uit een COVID-19 risicogebied (code rood of oranje)?
Verder zorgen wij voor de hygiëne in de auto, voor én na de les maken we alle aangeraakte oppervlakken schoon. Leerling én instructeur dragen een mondkapje en desinfecteren de handen vóór en ná de les. Ook op kantoor hanteren we deze maatregelen. Wij gaan er helemaal voor om niemand te besmetten, doe met ons mee en blijf gezond!


Met vriendelijke groet,

ECAR Cuijk
Update 4 februari 2021

Zoals jullie wellicht hebben vernomen wordt de lockdown helaas verlengd tot en met 2 maart. Zoals vorige keer reeds gezien, houdt dit in dat de eerdere planningen gaan veranderen.
Van een aantal leerlingen is in overleg het examen (voor zover nodig) inmiddels al verzet naar een latere datum.

We gaan jullie in de loop van volgende week (wk6) net als vorige keer middels een e-mail op de hoogte houden van de mogelijkheden en de aanpassing die nog nodig zijn.
Bij vragen mag je natuurlijk contact opnemen op de jullie bekende manier.


LET OP !!

Nieuwe leerlingen die willen gaan starten met rijlessen kunnen zich ondanks de lockdown evengoed aanmelden. Omdat het na de lockdown, door het opstarten van de reguliere rijlessen en ook het hervatten van de cbr examens, erg druk zal worden is het raadzaam hiermee niet te lang te wachten zodat we er tijdig in onze planning rekening mee kunnen houden. Wachttijden zullen naar verwachting helaas wat langer zijn dan normaal !!


Met vriendelijke groet,

ECAR CuijkUpdate 13 januari 2021

Een verlenging van de lockdown is helaas een feit. Dat heeft tot gevolg dat tot en met 9 februari 2021 alle geplande rijlessen en examens geannuleerd worden. Dat houdt in:
Indien je een praktijkexamen gepland had staan in deze periode, mogen we je een dag na het geplande examen opnieuw inplannen.

Gelieve in de laatste week van januari een appje te sturen om nieuwe lessen in te plannen, zodat we vanaf 10 februari weer met frisse moed kunnen beginnen met jouw rijopleiding.

We hopen op jouw begrip in deze en dat we je gauw mogen begroeten voor een les.

Met vriendelijke groet,

ECAR CuijkUpdate 15 december 2020

Beste kandidaat,

Helaas hebben we allemaal te maken met een landelijke lockdown, wat natuurlijk gevolgen heeft voor jouw rijopleiding. Het CBR heeft alle examens voor de tijd van de lockdown geannuleerd. Ook het lessen is niet meer mogelijk, wat betekent dat alle autorijlessen en examens komen te vervallen vanaf vandaag (15 december) tot en met 19 januari 2021.

 • Indien je een praktijkexamen gepland had staan in de genoemde periode, blijft de aanvraag staan en wordt deze na de lockdown opnieuw ingepland.

Wij gaan ervan uit dat na 19 januari de lessen en examens weer kunnen worden opgepakt. Wij hopen hierin op jouw begrip. Tot die tijd wensen we je, ondanks de vele beperkingen, alvast fijne feestdagen, een mooie jaarwisseling en dat je in het nieuwe jaar gelukkig en gezond mag blijven en natuurlijk jouw rijbewijs mag behalen!

Met vriendelijke groet,

ECAR CuijkCBR Corona richtlijnen voor je praktijkexamen!!

Als je praktijkexamen komt doen,vraagt het Cbr je om op het volgende te letten:

 • Heb je ziekteverschijnselen? Neem dan contact op met je opleider om je examen of toets te verplaatsen.
  Daar zijn geen extra examenkosten aan verbonden.
 • Kom niet eerder dan 15 minuten voor het begin van je examen naar het CBR.
 • Wacht buiten in of bij je examenvoertuig. De examinator komt naar je toe.
 • Tijdens het examen maken jij en de examinator gebruik van een mondkapje. Je krijgt dit mondkapje van het CBR.
 • Maak je identiteitsbewijs schoon voordat je deze aan de examinator geeft.
 • De examinator stelt je de volgende vijf vragen over je gezondheid en bepaalt hiermee of het examen door kan gaan:
  1. Had je een van de volgende klachten in de afgelopen 24 uur: hoesten, neusverkoudheid, koorts van 38⁰Cof meer, benauwdheidsklachten?
  2. Heb je op dit moment een huisgenoot of gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  3. Heb je het nieuwe coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld (in een lab)?
  4. Heb je een huisgenoot /gezinslid met het nieuwe coronavirus en heb je in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?
  5. Ben je in thuisisolatie omdat je direct contact hebt gehad met iemand met corona?
 • Voor het examen maak je jouw deel van de auto schoon (portiergrepen, stuur, bedieningspanelen, sluiting gordel). De examinator maakt het deel van de auto schoon waar hij zit.
 • Je instructeur rijdt niet mee tijdens het examen.
 • Je instructeur is niet bij het eindgesprek aanwezig. Hij kan dit gesprek volgen via jouw mobiele telefoon. De telefoon van de instructeur staat hierbij op ‘mute’. Dit zorgt voor rust in de examenzaal.
 • Bekijk Onderstaand voorlichtingsfilmpje van het CBR